Thema:

Eduard Arsenstraat

Eduard Arsen was de vierde burgemeester van Mortsel na de onafhankelijkheid in 1830. Hij werd benoemd bij K.B. van 2 januari 1900. Zijn ambtsperiode duurde slechts twee maanden, want reeds op 2 maart overleed hij aan de gevolgen van een longontsteking. Eduard Arsen was te Antwerpen geboren op 12 mei 1843. Einde 1879 vestigde hij zich in Mortsel, toen hij eigenaar werd van een mooi herenhuis met park, Mechelsesteenweg 85. In 1895 werd hij gemeenteraadslid en kort nadien schepen, tot hij vier jaar later waarnemend burgemeester werd, na de tragische dood van burgemeester Pieter Reypens te Edegem.

Na zijn overlijden werd schepen Frans Schoesetters waarnemend burgemeester, een toestand die duurde tot 27 februari 1904, dag waarop S. Huybrechts tot burgemeester werd benoemd.

Na de heraanleg van het kruispunt met de Armand Segerslei, 'kruist' ze deze niet echt meer. Men moet linksaf de Armand Segerslei in. Aan nummer 40-46 bevindt zich de handelsschool Sint-Aloisius, die na het fiat van Kardinaal Van Roey in 1932 haar deuren opende. Bij het bombardement van 5 april 1943 vond één leerling de dood in de getroffen school.

Bron: Mortselse Stratenboek, Mortselse Heemkundige Kring

In 1950 stond juist naast het café Het Rozenhof dit oude huisje. Beide zijn nu reeds lang afgebroken.
Dezelfde plaats, vijftig jaar later.